Lees-op-Maat boxen: de nieuwste VVL-publicatie

05/05/2017

Woorden lezen is saai, maar wel noodzakelijk om het leesproces vooruit te helpen. Er is een ruim aanbod aan oefenbladen en onlineoefeningen. Als logopedist verlies je vaak veel tijd met de zoektocht naar aangepaste oefeningen. Er is te veel of te weinig spelelement, het niveau is niet aangepast, of het tempo. Vaak vind je wel leuke oefeningen, maar zijn ze niet echt effectief.

Het gebruik van losse kaarten kan de kinderen stimuleren en motiveren. Ze zijn zichtbaar en tastbaar. Je kan stapeltjes maken, sorteren, spelletjes spelen, zelf het tempo aanpassen.....

Lees-op-Maat bevat drie leesboxen met dergelijke woordkaarten op drie leesniveaus.

• lees-op-maat 1: aanvankelijk lezen : eenlettergrepige woorden
• lees-op-maat 2: voortgezet lezen: twee-en drielettergrepige woorden
• lees-op-maat 3: gevorderd lezen:meerlettergrepige woorden, woorden met diverse moeilijkheden

Lees-op-Maat traint het technisch lezen met een systematische opbouw in moeilijkheidsgraad. Er is specifiek aandacht besteed aan problemen inherent aan dyslexie, namelijk de foneem-grafeemkoppeling en het inzicht in woordstructuren. Om de kinderen extra attent te maken op de specifieke moeilijkheden wordt er met kleuren gewerkt. De woorden zijn geordend volgens problematiek. Elke woordsoort heeft zijn eigen kleur.

De duurzaam gemaakte leeskaarten zitten per soort in een doosje en worden per niveau verzameld in een stevige en gebruiksklare plastiek box. De boxen kunnen gezamenlijk of afzonderlijk worden aangekocht. VVL-leden krijgen een stevige korting!

Voor méér informatie en om te bestellen klik HIER!