Zorgverlener

Welkom op de website voor zorgverleners! De Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL) is sinds tientallen jaren de enige wettelijk erkende beroepsvereniging voor logopedisten in Vlaanderen.

Via deze website kan u informatie opzoeken over de beroepsvereniging. Voor vragen, kan u ons contacteren via www.vvl.be/contact.

 

Brochure Logopedie

In de webshop biedt VVL u een informatieve brochure over alle aspecten van het beroep Logopedie: Wat is logopedie? Wat doen logopedisten? Waar vind ik logopedisten? Opleiding en profiel. Stoornissen. Wie verwijst een arts door naar de logopedist? Voor wie?Aanpak ... U vindt deze brochure snel via deze link.

 

Info per stoornis

Via de paarse knoppenbalk hierboven kan u over 11 groepen van stoornissen een korte toelichting vinden samen met meer informatie over het voorschrift, de logopedische bilans, het aantal behandelingen per jaar (uitgedrukt in containers), … 

 

Een logopedist vinden

Via de groene balk hierboven kan u op eenvoudige wijze een logopedist in de buurt vinden. U kan zoeken per provincie, per gemeente of per specialisatie. Maar u kan natuurlijk deze zoekcriteria ook combineren.

Een groot deel van de logopedisten werken als zelfstandige in een eigen praktijk. Andere logopedisten werken in dienstverband, in het buitengewoon onderwijs, in instellingen voor personen met een verstandelijke handicap, revalidatiecentra, rusthuizen en ziekenhuizen.

 

Adressen van logopedisten vindt u via:

- deze link: http://www.vvl.be/logopedisten

- het secretariaat van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten

- de behandelende geneesheer

- in de telefoongids of 1207 op internet