NIEUWE VVL-PUBLICATIE: LETTERSOEP! Programma voor hardnekkige letterverwarringen

24/11/2015

‘Lettersoep’ is een werkboek voor de aanpak van hardnekkige letterverwarringen. Dit werkboek gaat in op zowel visuele als auditieve letterverwarringen en biedt de gebruiker een set oefeningen met éénlettergrepig woordmateriaal op zowel woord-, zins- als tekstniveau. Door gebruik te maken van het ‘Letterpaspoort’ gaan kind en begeleider samen op zoek naar de specifieke karakteristieken van de grafemen/fonemen. In het werkboek worden naast auditieve en visuele identificatie- en discriminatieoefeningen ook steeds een aantal oefeningen aangeboden voor het verstevigen van de grafeem-foneem en de foneem-grafeemkoppeling van de 13 verschillende letterparen.

Volgende paren komen aan bod:
ei/ie
b/d
v/w
m/n
v/f
z/s
b/p
d/t
eu/ui
a/aa
o/oo
e/ee
u/uu

Bij elk letterpaar worden zowel grafeem-foneemoefeningen als foneem-grafeemoefeningen aangeboden. Met de in bijlage meegeleverde illustraties en woordkaartjes, kan de gebruiker verder aan de slag om extra oefenmateriaal te maken.
Deze publicatie wordt aangeboden in boekvorm. Bovendien kunt u alle oefeningen na aankoop éénmalig downloaden op uw computer zodat u de oefeningen kunt uitprinten.
De auteurs zijn Eddy Hoste en Sabine Vandevelde. De illustraties zijn van de hand van Jeroen Michiels.

Lettersoep kost € 93,75 en kan besteld worden via onze webshop.U vindt er meer informatie en kan er ook enkele voorbeeldoefeningen terugvinden. VVL-leden krijgen een mooie korting en betalen slechts € 75.