Model: samenwerkingsovereenkomst tussen zelfstandige logopedisten

21/10/2012

De Juridische Dienst van de VVL wordt regelmatig geconfronteerd met samenwerkingsovereenkomsten die door zelfstandige logopedisten onder mekaar worden afgesloten. Niet zelden zijn deze bron van misverstand of van conflict wanneer er zich problemen tussen de verschillende partijen voordoen of bij het beëindigen van de samenwerking. Om die reden besliste de raad van bestuur van de VVL in overleg met de Juridische Dienst een overeenkomst tot zelfstandige samenwerking uit te werken die door de leden van de VVL kan gebruikt worden indien zij tot een samenwerking op zelfstandige basis overgaan. Deze overeenkomst wilt zowel de rechten als de plichten van de opdrachtgever als van de opdrachtnemer respecteren. Dit voorstel wil op deze manier bijdragen tot een correcte samenwerking tussen de verschillende partijen.

Klik hier om naar de betreffende webpagina met de modelovereenkomst te surfen (http://www.vvl.be/vvl-informeert/documentatie-leden).

  • Deze modelovereenkomst is van algemene aard. De overeenkomst is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en zou dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruikers kunnen worden beschouwd.
  • De VVL levert grote inspanningen opdat de ter beschikking gestelde modelovereenkomst volledig, juist, nauwkeurig en bijgewerkt zou zijn. Ondanks deze inspanningen zouden onjuistheden zich kunnen voordoen in de ter beschikking gestelde informatie. Indien de verstrekte informatie onjuistheden zou bevatten zal de VVL de grootst mogelijke inspanning leveren om dit zo snel mogelijk recht te zetten. U kan ook steeds de VVL contacteren.
  • De VVL kan in geen geval tegenover wie dan ook, op directe of indirecte, bijzondere of andere wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade te wijten aan het gebruik van deze modelovereenkomst of eventuele wijzigingen hieraan aangebracht door partijen.
  • De informatie wordt weergegeven op datum van publicatie door de auteurs op basis van de wetgeving geldig op die datum.
  • De VVL kan hieromtrent geen enkele garantie geven. Het advocatenkantoor Wiemeersch-Steyaert-De Donder is graag bereid om u nadere toelichting te verschaffen en uw eventuele vragen te beantwoorden. U kan het advocatenkantoor bereiken via: Advocatenkantoor Wiemeersch-Steyaert-De Donder, Sint-Gillislaan 36, 9200 Dendermonde, tel. 052-215857, fax 052-224113, www.juralex.be.