STOTTERTHERAPIE BIJ VOLWASSENEN : EEN SOCIAAL COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

Prijs VVL-leden: € 48,85

Prijs: € 55,95


Voeg toe aan winkelmandje

In dit boek worden de verschijnselen van stotteren beschreven zoals die zich voordoen bij een klinische groep van volwassenen. Het gaat om geobserveerde en gerapporteerde gegevens over stottermomenten, stottergedragingen, stotteruitlokkende factoren, cognitieve en emotionele aspecten, spreekattitude en persoonlijkheidskenmerken en reacties op stotteren. Het eerste deel van het boek wordt afgesloten met een aantal casusbeschrijvingen.

In het tweede deel worden de kenmerken van de cognitieve gedragstherapie voor stotteren bij volwassenen beschreven. Het gaat over de verantwoording van de therapie, de evidentie en de effecten, het maatschappelijk belang. Er wordt ingegaan op de indicaties uit de diagnostiek om te behandelen. De algemene kenmerken komen aan bod en de methodiek van de interventies.
In het derde deel van het werk worden fases, modules en activiteiten van de therapie duidelijk gemaakt. Het gaat om cognitieve herstructurering en training, om emotionele training en vaardigheidstraining. De oefeningen die er deel van uitmaken worden geïllustreerd door concrete voorbeelden uit de behandeling.

Dit boek vormt een onmisbare gids voor wie stottertherapie geeft aan volwassenen. Je vindt er een stevige theoretische onderbouw maar ook casusbeschrijvingen en een gedetailleerde en concrete uitwerking van de therapie geïllustreerd door talrijke voorbeelden uit de praktijk van de auteur.
Vandezelfde auteur verschenen eerder bij de VVL de boeken “Sociaal-cognitieve gedragstherapie voor stotteren bij heel jonge kinderen“ en “Stottertherapie bij kinderen en tieners“ Ook deze boeken vindt u in deVVL-webshop.
 

Hieronder vindt u de PDF met de inhoudstafel van dit boek.