LeesVaardigheidsTests (LVT) Ronny Boey & Hilde Niessen

Prijs VVL-leden: € 194,70

Prijs: € 243,50


Voeg toe aan winkelmandje

De LeesVaardigheidsTests (LVT) bestaat uit vier leestests: de tests voor het lezen van betekenisloze woorden, de test voor het lezen van grafemen, de test voor het lezen van betekenisvolle woorden en de test voor het lezen van tekst. De tests zijn per leerjaar opgesteld van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Een totaalscore kan bekomen worden per test en voor het geheel van de tests. Er zijn normtabellen (percentielscores) voorzien. Met een totaalscore op de LVT van 30 kunnen 92% van de kinderen met dyslexie accuraat gedetecteerd worden.

Het pakket wordt aangeboden in een kunststof koffertje en bevat:

  • de testboekjes per leerjaar
  • een pakket van 10 registratieboekjes per leerjaar
  • een blok met 30 scoreformulieren
  • de handleiding

In de eerste versie van de handleiding van de LVT staat op pagina 124 bovenaan een foute tabel. In de herdruk van de LVT werd deze tabel gecorrigeerd. Wie de eerste versie van de LVT kocht kan de correcte tabel hieronder terugvinden. U vindt er tevens wat meer uitleg over hoe en wanneer de afbreekregel te hanteren.


Voor wie naast de LeesVaardigheidsTest (LVT)  ook de Leesattitudetest (LAT) aankoopt, geldt een pakketprijs van samen €267,75 voor VVL-leden (niet-leden betalen €328,13). Zie hiervoor een apart bestelitem.