Lezen met beelden 2: Vlieg je mee?

Prijs VVL-leden: € 65,34

Uw prijs: € 78,45


Voeg toe aan winkelmandje

Bekijk hier een video over deze publicatie!

‘Lezen met beelden – vlieg je mee?’ is een oefenprogramma voor kinderen/ jongeren die niet tot lezen kunnen komen. In dit programma wordt geleerd functionele globaalwoorden in te prenten. Dit is niet hetzelfde als lezen, maar is voor sommige kinderen de enige en beste mogelijkheid. Kinderen slaan hiermee als het ware een foto van het woordbeeld op in hun geheugen. De woorden werden geselecteerd in functie van het aflezen van boodschappenlijstjes en weekroosters. Ook universele pictogrammen en (namen van) familieleden komen aan bod. Zowel woorden als zinnen komen aan bod.

Ook kinderen met ernstige spraak- en taalproblemen kunnen hier baat bij hebben, aangezien SMOG (spreken met ondersteuning van gebaren) aan de meeste woorden in het programma gekoppeld kan worden.

Het programma bestaat uit twee delen:

  • Inprenten van functionele globaalwoorden
  • Functionele picto-vraagzinnen

 Het pakket beslaat 240 pagina’s en bevat een schat aan oefeningen. De inhoudstafel kun je onderaan deze pagina aanklikken.

 Deze publicatie wordt aangeboden in een stevige ringmap. Wie dit pakket aankoopt ontvangt bovendien een link waar je éénmalig een aantal extra’s kunt downloaden:

  • begin- en controletoetsen: deze kunnen afgenomen worden voor en na elke kern
  • woordkaartjes om thuis te oefenen
  • spelletjes met oefensuggesties

Publicatiedatum: 2020