KAATJE KLANK: KLANK KLAAR VOOR DE LEESSTART! DERDE KLEUTERKLAS – DEEL 1

Prijs VVL-leden: € 148,25

Uw prijs: € 161,50


Voeg toe aan winkelmandje

Kaatje Klank is een methode om aan het voorbereidend technisch lezen en schrijven van kleuters te werken. Dit is de editie voor de derde kleuterklas. Dit deel kan ingezet worden in het eerste semester. De methode is ontwikkeld binnen de onderzoeksprojecten 'Spreken verfijnen in de kleuterklas' (Odisee, KULeuven) en 'Klank klaar voor de leesstart' (Odisee, VUB, OCB). De methode is gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten en uitgetest in diverse Vlaamse en Brusselse scholen.

Handpop Kaatje staat centraal: zij is dol op klanken en letters. Drie jaar lang proeven de kleuters samen met Kaatje van geconcentreerd luisteren, van klanken, letters, klankletterkoppeling en doe-alsof schrijven. Al spelend worden ze stapsgewijs voorbereid op het aanvankelijk technisch lezen en schrijven in het eerste leerjaar.

Kaatje Klank biedt brede basiszorg, maar ook verhoogde zorg. In het programma is systematisch tijd en ruimte voorzien voor de begeleiding van kleuters die - om welke reden dan ook - een risico lopen op een vertraagde leesstart (en schrijfstart).

Kaatjes avonturen staan los van klasthema's of taalmethodes: Kaatje kan dus in elke kleuterklas worden ingezet.

Dit pakket bevat tevens een bijlagenmap met de algemene fiches en de pictogrammen die je in elk activiteitenpakket nodig hebt. Daarnaast vind je per activiteitenpakket de bijhorende bijlagen.

Deze publicatie wordt aangeboden in een box en bevat volgende onderdelen:
- handleiding
- ringmap met klankpakketten
- ringmap met bijlagen
- handpop Kaatje Klank