Emoki: THEMA PERFECTIONISME

Prijs VVL-leden: € 79,50

Prijs: € 95,40


Voeg toe aan winkelmandje

Bekijk hier een video met uitleg!
Ieder van ons heeft ongetwijfeld boeken en materiaal in de kast liggen rond de vier basisemoties: blij, bang, boos en verdrietig. Rond complexere emotionele thema’s zoals verlegenheid, jaloezie,
perfectionisme of ongeduld is het vaak hard zoeken naar bruikbaar materiaal op het niveau van jonge kinderen.

Met Emoki biedt de VVL aantrekkelijk materiaal aan om met jonge kinderen aan de slag te gaan rond deze complexe emoties. Met Emoki ‘perfectionisme’ werd nu een tweede thema uitgewerkt. Dit pakket bevat heel wat materiaal met herkenbare situaties uit het dagelijks leven van jonge kinderen. Dit materiaal laat tevens toe om te werken met de Kamishibai (het verteltheaterkastje), een handig instrument om kinderen in contact te brengen met de kracht en magie van verhalen en tekeningen.

Het pakket Emoki ‘Perfectionisme’ bevat volgende elementen

  • Handleiding
  • 8 grote vertelplaten (A3-formaat) die herkenbare situaties weergeven waarin telkens een kind perfectionistisch is
  • 8 kleine vertelplaten die uitsnedes zijn uit de grote vertelplaten. Het perfectionistische kindje staat hier centraal
  • 18 poppetjes waarmee je de verhalen kan naspelen in het verteltheater of op de speelmat
  • 6 stickervellen die je kunt gebruiken als beloning en/of om de transfer te maken naar de thuissituatie
  • Gekleurde stokjes om de poppetjes te bevestigen
  • Bij aankoop krijg je via mail een downloadlink. Deze bevat een schat aan spelsuggesties, ideeën en extra materialen. Tevens vind je er een aantal interessante kortingen voor wie extra materiaal wenst aan te kopen.

Dit pakket laat toe om te werken rond het emotionele concept ‘perfectionisme’. Dit thema leent zich uitstekend tot het leren over niet-helpende en helpende gedachten en biedt op die wijze inzicht in de gevolgen van perfectionisme.

Het pakket kan aangewend worden bij volgende doelgroepen:

  • Kleuters en kinderen die stotteren of waar de sociaal-emotionele ontwikkeling of de taalontwikkeling dient gestimuleerd te worden
  • Kleuters en kinderen met verminderde executieve functies
  • Iedereen die wil werken rond het thema ‘perfectionisme’

Publicatiedatum: 2019

Illustraties: Vicky Lommatzsch

Wie Emoki koopt, krijgt ook een kortingscode voor het aankopen van een dobbelsteen bij De Banier en voor een Kamishibai bij Baert. Beide zijn op formaat van de EMOKI-prenten: de dobbelsteen op maat van de kleine prenten, de Kamishibai op maat van de grote prenten. Kortingscode nog niet ontvangen? Stuur gerust een mailtje naar info@vvl.be!

In de toekomst mag je binnen Emoki naast de thema’s ‘geduld’ en ‘perfectionisme’ ook de uitgaven verwachten van pakketten rond de andere complexe emoties!

Klik hieronder voor enkele voorbeelden.