Nieuw boek over Logopedie in Vlaanderen

14/10/2014

LOGOPEDIE
Geschiedenis en ontwikkeling van het beroep, de beroepsverenigingen en de opleidingen logopedie in Vlaanderen

In de maand november verschijnt een unieke VVL-uitgave die zowel de geschiedenis van ons beroep, de opleidingen logopedie als de beroepsverenigingen belicht.

In het eerste van tien hoofdstukken wordt teruggeblikt op de ontwikkeling van de logopedie in West-Europa, Amerika en België. Bijzondere aandachtspunten hierin zijn het ontstaan van de discipline, de erkenning, het statuut en de opleiding. Voor Vlaanderen hebben de zes opleidingen elk een specifieke plaats en bijdrage toegewezen gekregen.
De auteurs analyseren kritisch de stand van zaken van het beroep en schetsen een uitvoerig profiel van de logopedist heden ten dage en vergelijken dit met 1982. De auteurs brengen tevens een overzicht van de belangrijke uitdagingen waar het beroep statutair, professioneel, inhoudelijk, financieel en op gebied van opleiding en vorming voor staat.

Het boek telt 272 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd met foto’s en bevat belangrijke bijlagen van documenten uit de geschiedenis van het beroep tot 2013.

Dit werk zal voor alle VVL-leden als e-boek ter beschikking zijn via de VVL-website. Wie dit echter wenst kan intekenen op de papieren versie. De kostprijs bedraagt € 67,95 BTW en verzending inbegrepen.

Wie dit boek wil bestellen stuurt een bericht naar info@vvl.be met vermelding van naam, adresgegevens en aantal exemplaren en stort het passende bedrag op rek.nr BE 52 2300 2024 2809 en dit alles voor 23 oktober 2014.