NIEUW BIJ VVL: SYNTAXISPROGRAMMA EN BOEK OUDERBEGELEIDING STOTTEREN

29/03/2015

Het Functioneel Trainingsprogramma voor Syntaxis (FTS) van de hand van Joyce Jacobs werd voorgesteld op het voorbije VVL-congres en is een therapieprogramma om op een speelse en functionele manier de syntaxis te trainen bij kinderen met een zinsbouwniveau tussen ± 1 en 10 jaar aan de hand van uitgewerkte oefeningen.

Het programma bestaat uit een handleiding en een knipvellenbundel die u na aankoop éénmalig kunt downloaden op uw computer zodat u de oefeningen kunt uitprinten.
De knipvellenbundel bevat de uitgewerkte oefeningen in kleur, telkens onder vermelding van de te oefenen doeluiting. In deze vorm tracht het FTS een aanvulling te zijn op de bestaande logopedische materialen waarmee logopedisten weliswaar op een functionele, maar vooral ook op een plezierige manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de zinsbouw bij (jonge) kinderen.

Het boek Ouders als medewerkers in stottertherapie voor hun kind werd eveneens voorgesteld op het VVL-congres. De auteur is Ronny Boey.

In de behandeling van stotterende kinderen is het onontbeerlijk de ouders actief als medewerkers in te schakelen. Het ouderprogramma zoals het door de auteur is ontwikkeld wordt in detail weergegeven. Zowel het ouderprogramma in groep als de individuele begeleiding van ouders komen aan bod.
De interventies die in het boek zijn beschreven, worden duidelijk gemaakt door klinische voorbeelden uit therapie en ouderprogramma die geput zijn uit meer dan 35 jaar ervaring. Het is dan ook een onmisbaar werk voor wie instaat voor de begeleiding van stotterende kinderen.

Klik hier en hier voor meer informatie over beide publicaties in de VVL-webshop. Zoals steeds kunnen VVL-leden rekenen op een fikse korting!