Brochure ‘Het logopedische voorschrift' geactualiseerd

23/06/2014

De nomenclatuur voor logopedische verstrekkingen verandert in hoog tempo. Dit is voor een groot deel te verklaren door het werk van de overeenkomstencommissie Logo-Mut die de nomenclatuur continu bijstuurt op basis van de actuele noden, het beschikbare budget en de wetgeving.

De laatste jaren zijn er in de nomenclatuur heel wat grote en kleine wijzigingen aangebracht met vaak belangrijke consequenties voor de aanvraagprocedure bij het RIZIV. Denk maar aan de ingrijpende veranderingen op het vlak van de stemstoornissen en de dyslexie/dysorthografie en dyscalculie.

Logopedische verstrekkingen in het kader van de ziekteverzekering zijn onderworpen aan een medisch voorschrift. Duidelijke communicatie t.a.v. de voorschrijver over de wijzigingen is belangrijk. Deze brochure wil daaraan tegemoet komen door op een transparante manier de huidige praktijk voor te stellen.

Deze tweede en herziene uitgave werd geactualiseerd en op tal van punten verbeterd. De brochure kan nu besteld worden via de VVL-webshop, via deze link. De brochure kost € 13. VVL-leden betalen slechts € 10 (verzending inbegrepen).